Welcome to Our Website

Sådan slipper du for skadedyr i bilen

Når vi går koldere tider i møde, kan skadedyr ikke kun finde vej ind i vores boliger. De kan også finde vej ind i motorrummet på vores biler. Skadedyr søger nemlig læ der, hvor de kan – og her er vores motorrum faktisk et behageligt sted for dem at være.

Det er dog ikke behageligt for os at have besøg af skadedyr i vores motorrum. Skadedyr som rotter og mår er nemlig ikke gode gæster, der rydder op efter sig selv og passer godt på vores biler. I stedet efterlader de alt fra knogler fra byttedyr til stinkende ekskrementer og gnaver i både ledninger og slanger. Det kan gøre vores biler yderst farlige for os at køre rundt i, da de kan bryde sammen – eller værre, bryde i brand – hvert øjeblik det skal være, helt uden at vi selv lægger mærke til problemerne.

Der er dog nogle ting, du kan gøre for at gøre dit motorrum mindre attraktivt for de ubudne gæster. Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan undgå at få besøg af uønskede dyr i motorrummet.

Parker i en lukket garage

Rotter og mår har nemmest ved at finde vejen ind i motorrummet, hvis bilen er let tilgængelig for dem. Det vil sige, hvis bilen er parkeret udendørs på en åben parkeringsplads – eller under et halvtag. Her har de nem adgang. Du kan derfor undgå at få besøg af skadedyr, hvis du har en lukket garage. Det er dog de færreste, der har en sådan garage – og endnu færre, der rent faktisk bruger den.

Hjortetakolie

Der er nogle lugte, som skadedyr som mår og rotter absolut ikke bryder sig om – og her er hjortetakolie én af dem. Du kan derfor gøre dit motorrum uattraktivt ved at smøre det ind i hjortetakolie. Her skal du dog være opmærksom på, at både du og dine passagerer også vil blive generet af den stærke lugt.

Ultralydsapparat

Ligesom der er nogle lugte, som skadedyr ikke bryder sig om, så er der også nogle lyde, de absolut ikke kan snuppe. Du kan derfor med fordel tilslutte Gnaversirenen i bilens motorrum. Den udsender en højfrekvent lyd, som skadedyrene vil søge væk fra omgående. Det gode ved Gnaversirenen er, at den bruger meget lidt strøm, så du vil slet ikke kunne mærke det på bilen – og så kan du ikke selv høre lyden og vil derfor ikke selv blive irriteret af den.