Welcome to Our Website

Særligt udsatte borgere i danmark

Alkohol er et stof, som mange mennesker elsker at drikke. Det kan få dig til at føle dig glad, afslappet og endda mindre stresset. Men hvad sker der, når alkohol bliver til en afhængighed? Dette indlæg vil give information om særligt udsatte borgere i Danmark og om behovet for alkoholrådgivning som en måde at komme ud af afhængigheden på.

Danmark har nemlig mange udsatte borgere. Det er mennesker, der lever på kanten og bestemt ikke har det sundeste liv. Især alkoholikere og alkoholafhængige har brug for vores hjælp for at komme ud af deres afhængighed. Danmark er en nation, der forstår dette, og de tilbyder alkoholrådgivning til disse mennesker, så de kan begynde at leve et sundere liv.

Konsekvenser ved et alkoholmisbrug

Alkohol kan skabe afhængighed og ødelægger liv. Særligt sårbare borgere er de mennesker, der lider af denne afhængighed. Alkoholrådgivning kan hjælpe disse mennesker til at begynde at leve et sundere liv og komme på fode igen.

I nogle lande er alkoholmisbrug den vigtigste årsag til, at folk bliver hjemløse eller ender i fængsel. Alkoholforbrug kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer såsom skrumpelever og kræft i mundhulen. Desuden er det blevet konstateret, at et stort alkoholforbrug over længere perioder resulterer i psykologiske forstyrrelser, der spænder fra angst til depression, hvilket kan føre til selvmordsforsøg og selvmordstanker. Der er altså utroligt mange negative konsekvenser forbundet med et alkoholmisbrug. Med andre ord kan alkoholmisbrug påvirke en persons fysiske, psykologiske, sociale og/eller økonomiske velbefindende.

Fatale konsekvenser

De negative virkninger af et stort alkoholforbrug er veldokumenteret i litteraturen. Ud over at forårsage ulykker, vold og kriminalitet i beruset tilstand har det også langsigtede negative konsekvenser for helbredet, som beskrevet ovenfor. Desuden øger spirituskørsel risikoen for at blive involveret i en ulykke med næsten 12 gange sammenlignet med en alkoholkoncentration på nul i blodet. Det svære ved alkohol er, at det kan være svært at styre et forbrug. Der kan også opstå ting i livet, der gør, at man er tilbøjelig til at ty til flasken. Og pludseligt sidder man i et misbrug, uden egentlig på noget tidspunkt at have haft fornemmelsen af at kunne kontrollere eller styre det. Det er derfor, at man skal passe sådan på.

Søg hjælp som pårørende

Et stort antal mennesker dør for tidligt hvert år på grund af deres egen eller andres berusede adfærd, f.eks. bilulykker forårsaget af berusede bilister. Det anslås, at 100 millioner arbejdsdage årligt går tabt på grund af skader direkte forårsaget af alkohol. De økonomiske omkostninger ved vold, kriminalitet og sundhedsproblemer i forbindelse med alkoholmisbrug er også store.

Men selv om du ikke har et problem med dit eget fysiske eller psykiske velbefindende, kan du på en eller anden måde være påvirket af andres alkoholforbrug: ved at blive forsømt som barn, ved at se nogen køre beruset i bil eller ved at få dem til at begå voldsforbrydelser mod dig, fordi de var berusede. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt for dig som pårørende også at søge hjælp og rådgivning.